Historie uurwerken

Historie

De tijd gaat vaak sneller dan we denken. Bijna dagelijks worden we overspoeld met nieuwe technieken en ontwikkelingen. Echter ook over oude technieken valt veel te vertellen. Vandaar dat we op deze pagina meer informatie verschaffen over onderwerpen van horloges en klokken.
In het verleden, t/m het jaar 2000, gaf A. Gaemers Chronometrie Chronom-Journaals uit, zoals u ook kunt lezen in de rubriek ‘Historie Gaemers’. In deze Chronom Journaals werden verschillende horloges en klokken merken belicht. Verschillende artikelen vindt u terug in de rubriek ‘Historie Uurwerken’. Daarnaast hebben we ook een rubriek ‘Historie Gereedschappen’. Hierin vindt u interessante informatie over gereedschappen die in het verleden gebruikt werden voor de restauratie en reparatie van horloges en klokken.

Bent u op zoek naar de geschiedenis van een bepaald horloge of klok dan kunt u dit kenbaar maken door ons een e-mail te sturen. Telefonisch zijn wij bereikbaar op vrijdag tussen 12.00 uur en 17.00 uur op 070–3463868. Wij zullen dan ons archief nagaan of we over het gevraagde onderwerp meer informatie beschikbaar hebben.